Att tänka på när du väljer uppfödare

När du är säker på att du vill skaffa hund och du har hittat en hundras som passar dig är det dags att välja uppfödare! Det finns många riktigt bra och professionella hunduppfödare runt om i Sverige som du kan välja mellan, men hur ska man veta vilka som är bra och tillräckligt pålitliga?

Det finns flera saker som du måste tänka på när du ska välja uppfödare. Ett bra sätt att komma igång är genom att titta på vilka uppfödare som finns registrerade hos SKK. Även om detta i sig inte är en garanti för att uppfödaren är bra, så är det fortfarande en kvalitetsstämpel värd att anmärka! Välj gärna ut flera olika uppfödare för den ras som intresserar dig och be därefter om att få boka in ett personligt möte.

Uppmärksamma detta!

Nyhetssajter så som Aftonbladet, DN och Expressen har ofta många bra artiklar om hundar, uppfödare och vad man ska tänka på, men vi vill göra läsningen så enkel som möjlig. Av denna anledning har vi satt ihop en lista med alla de saker som du bör tänka på och som är viktiga när du väljer uppfödare.

  • Uppfödaren ska vara genuint intresserad av dig och ställa många frågor
  • På kenneln ska utrymmena vara rena och fräscha
  • Hundarna ska vara glada och på bra humör
  • Uppfödaren ska erbjuda dig att träffa valparna så väl som mamman. Ett plus är om pappan också finns på plats
  • Din potentiella uppfödare ska kunna visa registreringsbeviset på mamman så väl som valparna