Agilityträning för hunden

När man äger en hund eller fler, är det viktigt att hunden får fysisk träning och att röra på sig varje dag. Hunden rör sig naturligt när den ska ut och göra sina behov eller gå på promenad, men det finns också träningsformen och hundsporten agility. Agility är en hundsport där hunden får springa igenom, under och över ett flertal hinder på kortast tid med sin ägare som springer bredvid.

 

Skaffa en elbil till hundträningen

 

Många hundar fullkomligt älskar agility och ägnar man sig åt denna hundsport, är det bäst om man har en bil som man kan köra hunden i för att spara tid och ork. Bilar som är mycket smarta att skaffa är elbilar då de inte kräver något dyrt bränsle som diesel eller bensin. En annan fördel är att elbilar är mycket tystgående när man kör och stör varken hundägaren eller hunden. Genom att skaffa en begagnad elbil för billigt pris, kan man spara mycket pengar, som kund få riktigt trygga garantier och en bil av hög kvalitet i mycket gott skick! När man köper en elbil begagnat, kan man också passa på att med stor fördel sälja sin bil man kanske hade innan och få ett riktigt bra pris!

Agility och lydnad

Agilityträning med hunden innebär att man skapar en bra relation till hunden och en fin respekt sinsemellan. När man tränar inför agility, kan man springa med sin hund och skaffa fina träningsbyxor till sig själv inför tävlingen. Om hunden ska blir duktig på agility, innebär det att man ska se till så att hunden lyssnar och förstår. Det finns enkla och smarta övningar för hundens lydnad som är bra att känna till. En bra övning är att man ber hunden gå runt föremål som ett träd eller annat i en cirkel och säga ”runt” och sedan belöna med en godisbit. Hunden tycker mycket om att härma det matte eller husse gör om det blir en belöning efteråt! På en agilitybana finns det hinder där hunden även ska krypa under. För att en hund ska bli duktig på detta, kan man öva innan genom att själv krypa under en gren så hunden följer med och gör detsamma. Alla övningar man utför tillsammans, förstärker bandet mellan ägaren och hunden, samt att man inte ska glömma ge en belöning efter varje utförd övning.

Alla friska hundar i olika storlekar och raser över 12 månader kan delta i agility! Hunden och ägaren ska på kortast tid ta sig igenom olika hinder på en bana med gungbräda, tunnlar, viadukt med mur, säck och långhopp. Det ingår även ett hinder med bord men detta utesluts i internationella klasser. Inom agility finns det ett uttryck som heter att man får ”pinnar”. Om ägare och hund genomfört en bana felfritt i första steget som heter klass 1, måste man ha tre ”pinnar” för att kunna flytta upp till klass 2. Hundar trivs med att röra på sig och att ha en uppgift, därför passar agility perfekt både för hunden och ägaren! Både hund och ägare har roligt tillsammans och som ägare, får man mycket bra motion och träning på köpet.