Att fostra en valp

Att köpa hund innebär att man innan har tänkt igenom om man vill köpa en vuxen hund eller liten valp. Köper man en valp finns det en del att tänka på och man får vara beredd på att det är mycket arbete, ansvar, fostran och omsorg med en liten valp.

Ett tryggt hem och en bra hundförsäkring

 

Innan man köper en valp är det viktigt att hemmet är en säker plats för hundvalpen, för en trygg uppväxt. Det finns också saker som är bra att veta innan man köper valp, som vilken ras man vill ha, om det ska vara en hane eller tik, samt var man ska köpa valpen. För att på bästa sätt ta hand om sin valp, finns det bra tips om valpsäkert hem och skötselråd som man ska tänka på. Hemmet ska inte ha giftiga substanser framme, man ska gömma elektriska sladdar och gärna säkra lådor med lås då valpar är nyfikna och kan dra ut saker och tugga på dem. En annan mycket viktig sak att tänka på är att försäkra hundvalpen. För att få en trygg hundförsäkring kan lassie.co ge marknadens bäst betalda ersättningar vid all form av veterinärvård, bra villkor och snabb service dagligen med hög tillgänglighet!

Skötselråd och fostran för den lilla valpen

En valp behöver kärlek, omsorg och mycket tid när den har kommit hem till det egna hemmet. En valp behöver utföra sina behov 6-10 gånger per dag och en bra tumregel är att hellre gå ut med valpen en gång för mycket än för lite. Att träna valpen att bli rumsren är bra att göra så tidigt som möjligt och när man är ute med hunden för att kissa ska man gärna gå till samma ställe och berömma hunden för hur duktig den är. Valpar behöver mycket stimulans och till en början ska man gärna klappa den mycket och ha den i knät för att valpen ska känna sig trygg i en ny tillvaro. Fostran av valpen är viktigt och det finns bra vägledning hur man fostrar en valp från 2-9 månaders ålder. Det är under denna tid som man på bästa sätt kan lära valpen viktiga saker som koppelträning, att möta andra hundar, att spåra och bli rumsren. Med kärlek, omtanke och mycket tid blir en väluppfostrad och tränad valp en underbar vän för livet!