Vad behöver hunden?

Dagen är äntligen här då du ska få ta hem din valp, men har du sett till att ditt hem är ordentligt förberett? Det är lätt att man bara går och drömmer om att få umgås och gosa med sin lilla hund, men att förbereda hemmet är viktigt för att hemkomsten ska gå så bra som möjligt och för att din lilla valp ska kunna känna sig trygg. Det här är en hund som har fått skilja sig från mamma och syskon och det är nu din uppgift att se till så att den mår bra.

Detta behöver hunden i hemmet

Vad är det då som du kommer att behöva i hemmet innan din hund kommer hem för första gången? Här nedan har vi skapat en lista på de mest nödvändiga saker som bör finnas på plats.

Matskålar – Din hund kommer att behöva äta och dricka från dag ett. Se därför till att du har en stadig mat- och vattenskål redo.

Hundsäng – Du behöver inte köpa en dyr och flashig hundsäng om du inte vill, men din hund bör ha en egen sovplats där den får vara ifred när den behöver. Det kan vara en hundsäng, absolut, men det kan även vara en mysig filt, kuddar, en del av soffan m.m.

Koppel och halsband – Ni behöver inte börja koppelträna redan när ni kliver innanför dörren, men det är bra att försöka börja med detta så tidigt som möjligt. Se till att inte köpa ett för litet (eller stort) halsband. Ta hjälp av djuraffären!

Leksaker – Små hundar, precis som barn, är i stort behov av att få leka. När tänderna kliar är det lätt hänt att det är din sko som blir leksaken. Se därför till att bunkra upp med några riktigt roliga leksaker och gosingar till din valp.