Hundsäkra hemmet

Du är säkerligen redan medveten om att din hundvalp kommer att busa runt en hel del i hemmet. Därför kan det vara en god idé att se till att hundsäkra hemmet innan din valp kommer innanför dörren. Att hundsäkra hemmet fungerar på precis samma sätt som när du ska barnsäkra din bostad och här kan du läsa om hur du går tillväga.

Gröna växter – Att tugga på blad kan vara väldigt lockande, men vissa växter är giftiga för hunden. Se till att ingen växter står tillgängliga för valpen att få tag på.

Kemikalier och rengöringsmedel – Din hund är smartare än du tror och detta redan från en tidig ålder. Se till att du ställer farliga kemikalier högt upp så att din hund inte kommer åt, alternativt använd dig av förvaring som du kan låsa.

Sladdar – Är du en sådan person som har mängder med sladdar liggandes på golvet? Då är det dags att samla ihop dessa. Använd dig av en sladdsamlare eller spika fast sladdarna mot väggen.

Håll koll på småsaker – Precis som barn tycker valpar om att smaka på saker. Se till att det inte finns småsaker tillgängliga för hunden att stoppa i munnen och som kan fastna i halsen eller skapa problem på annat sätt.