..ÄNGLAHUNDAR ATT MINNAS !

hem | avelsmål | boktips | hundar | hänt i år | länkar | nyheter | spindlar | träffar | valpar | änglahundar |

En bland de första och bästa...
Sjch Morning Rise  "Penny"

Penny föddes 1986 och dog 1998.  Hon lärde mig allt om att träna hund.  Hon var den som tände gnistan och på allvar väckte mitt  intresse för  golden  retrievern som en arbetande hund.  På fotot ovan ligger hon under "korkeken" som var hennes favoritplats. Det är tomt under trädet utan henne.

Penny var e Styal Samarkand  u Moorlac Jezebel-Love.


En underbar hund och en ypperlig avelstik
Knegarens Kooreelah, "Korran"

 

 

 

 

 

 

 

Korran föddes  1993-01-30 och fick sluta sina  dagar 2005-11-05. Hon var en underbart snäll och vänlig hund och mycket arbetsvillig. Inte så bra på jakt pga sitt höga temperament, som ställde till det för henne. Hon var  en bra avelstik, som var lätt att para, hade lätt att föda valparna, fick många valpar och var duktig att fostra sina valpar. Hon har lämnat sunda och arbetsvilliga valpar. Det är alltid tomt att mista en hund även om de blivit gamla och levt ett bra liv.


En härlig, underbar och arbetsvillig hane med ett underbart temperament.
SVCH Joe´s James Bond, "James"

James kom till mig som en stormvind 2001, då jag och Solveig Eriksson, kennel Attigården, köpte honom från Joe och Susanne i Danmark. Jag hade använt honom redan 1998, då han var en ung oerfaren hane. Han gav mig då en härlig kull med Korran. James har lidit av värk i lederna sedan i sommar och trots att vi försökt med mediciner blev han inte bättre, så vi beslutade att låta honom somna in 2005-11-09.

Han fick inte så lång tid hos oss men han har lämnat många härliga valpar efter sig och har satt sina tassavtryck i rasen golden retriever och han lämnade ingen oberörd som träffade honom.

Du kan gå in och läsa mera om honom och hans valpar här.


Vårt stora framtidshopp....
Ambertrail Canadian Blizzard, "Blizz"

  Blizz kom till oss från Canada 2004. Han var en underbar hund med ett super temperament och en enorm attityd till arbete. Vid röntgen visade det sig att han hade måttliga pålagringar fram. Vi beslutade att han skulle få jobba som vanligt till dess han fick besvär. En sån hund som Blizz kan inte bara gå och göra ingenting. Det hade inte varit ett bra hundliv för honom.  Blizz vann ett WT i somras och visade sin kapacitet.

Han började få besvär från sin artros från och till men det förvärrades och han fick  somna in i börjarn av 2006. Men han lämnar ett enormt tomrum efter sig. 
En gång i framtiden är min förhoppning att vi kan få in hans linjer igen och föra hans enorma arbetslust och hans härliga temperament vidare.


Annu ett framtidshopp som inte höll avelsmässigt
Dreamweaver Skywalker

Valle, Dreamweavers Skywalker, och jag damp ner från skyn en hösteftermiddag i oktober 2005. Jag hade hämtat honom i Nederländerna hos kennel Dreamweaver. Han skulle bo hos Helena, som hämtade oss på flyget, och var tänkt att bli avelshund till mina tikar. Men tyvärr höll han inte då det blev röntgen av, lindriga pålagringar fram. Men han blev en träningskompis till Helena och han har fått oss att både skratta och gråta många gånger.  För ca 10 dar sedan började Valle bli dålig och vi trodde först att det var urinvägsinfektion. Helena beställde tid hos vår vet och skulle dit i dag (20111121). Han blev emellertid sämre förra veckan och hon fick åka in akut under helgen. Diagnosen blev cancer och han fick åka upp till regnbågsbron i dag. Valle var, som alla hundar är, en stor personlighet och det kommer att bli tomt och tyst hemma hos Helena till att börja med. Hon kommer att fixa två matskålar, ta fram två koppel osv under en tid. Men efter nån månad är det bara de roliga sakerna vi kommer ihåg. Ni vet; kommer du ihåg då Valle .....