HÄNT UNDER ÅRET

hem | avelsmål   boktips |   hundar | hänt i år länkar | nyheter | spindlar |   träffar |  valpar |  änglahundar


2013

Liv är överlycklig och skrattar gott åt alla sina duktiga barn.

 

26/11 Viljas, V Beyla Istada. rötgenresultat har lagts ut. HD/B och ED/1.Bra men inte Jättebra.  Det är bara att köra på med söket Christer
23/11 Christian och Bruse. V Bruse Bärsärk, har i dg gjort inträdesprov och samtigit delprov 1 till räddningen. GRATTIS till er. Nu sällar ni er till den skara Vassruggar som har räddningen i FOKUS.
17/11 Nina och V Una Likar, Ylva, har i dag vunnit swiss championship i räddning. ytsök 198/100 p och lydnad 98/100 p. Hur bra som helst. GRATTIS till er!
10/11 Ragnhild och Maja V Disa Fragna. har i dag varit på lydnadstävling i kl 1 188 p, 1 pris och klassvinst. Majas och Ragnhilds huvudsakliga träning är räddning, men nu fixade de oxå lydnaden. GRATTIS till er.
10/11 Carina och Laban, V Örn Runmäster, har tävlat lydnad i dag och fått 1 pris i lkl 1. Grattis till er.
23/10 Äntligen har det kommit svar på Bruses, V Bruse Bärsärk,  nya armbågsröntgen och det blev som var sagt ED/0. Jättebra, nu hoppas jag att det bara är för Christian att köra på. Skitgött!!
18/10 AC och Odin, V Vade Beand, har gått på A-prov på Dalarö och fått 1:a pris. Ett jättestort Grattis och en stor "klem" till både AC och Super-Odin.
14/10 Wenche och Ronja, V Åsa Breidablikk har startat på ett elitprov och fått ett andrapris och Ronja gick jättebra, trots att de gick fyra tillsammans med allt vad det innebär av skott kast och mycket retningar.Grattis till er.
11/10 Ragnhild med V Disa Frogna, Maja, har fått svar på Majas röntgen HD/A och ED/ua.Grattis och speciellt gött eftersom Maja är på G till räddningshund.
9/10 Vassruggens  Dag Leyta, Torres, och husse Roland har under en veckas tid fixat 3x1 ökl på viltspår och blivit SEVCH. och Vassruggens Blesa Lovn, Virran, har godkänts i akl viltspår. Grattis från Ruggarna 
8/10 V Björn Kjelke, Brasse, har fått svar på röntgen HD/B och ED/ua.  Grattis Annika, gött att han är fri, nu är det bara att körapå.
8/10 Karin och ArnV Arn Ulfheidna,  har varit på WT i Västra och fått ihop till ett 1 pris i elitklass. Ingeborg och Andri, V Andri Djupaugda, har efter en låång penicillinkur pga borrelia, börjat jobba igen och var på samma WT med sin första start i ökl och fick ett 1 pris. GRATTIS till båda doggsen och deras människor.
6/10 Grattis till Anneli med Lea, V Äska Dyrdil till start i Nkl B-prov i Oslo för ett 3:e pris och till Lollo med V Vide Askepott, Vinge, för 3 pris i ökl. Nu har ni kommit igång och nästa år siktar ni högre. 
Cobra grattar även sin brorsa Chevy, Gundogs Choice Chevy,  och husse Vegar till 1 nkl på Osloprovet.
2/10 Rut, V Bjarka Bokruna, har gjort ett lämplighetstest till narkotikasökhund och blivit godkänd. Grattis till matte Pernilla och naturligtvis till Rutan oxå.
30/9 V Dag Leyta. Torres, och husse Roland har gått anlagsklass i viltspår med godkänt resutat och skall snart gå  öppenklass spår. Grattis till både Torres och husse Roland för ett fint jobb.
29/9 Resutat från VM i räddning preliminärt kom Heidi med Vassruggens Yngwie Frej på delad andraplats. Det var tre som delade på den platsen m 278 p och förstaplatsen fick 279 p.. Anne-Charlotte och Odin 10 plats, trots liten  förarmiss. AM och Nessi hade ngt större förarmiss tydligen och hon har inte fått nån slutpoäng. Men både Odin och Nessi hittade alla figgarna. Det svenska laget kom på 6 plats, vilket är jättebra. Det var bra mycket över 100 ekipage på plats!
29/9 Linda Helene och Jippi, V Arja Skaldtorva, har startat i lkl 3 och fått 154,5 p, bara 1,5 p från ett förstapris. Nästa gång tar ni förstapremien. Grattis från oss!
29/9 V Tritla Beinfoldar har i dag fått ett 2:a pris i ökl tillsammans med matte Annika förstås.
Grattis till er båda.
Vår träningskompis Irene har startat Winga i nkl på jaktprov med 2 pris. GRATTIS
från Vassruggarna.
28/9 Pippi, V Båga Flettir, har i dag fått resultatet av röntgen, HD/B och ED/0. Grattis Nina till ett bra röntgenresultat. Nu är det bara att träna på i förvissningen om att hon har friska leder. Skitbra!
28/9 Goaste Asse, Vassruggens Ale Sllsvinnur, har i dag fått sitt andra förstapris i nkl på B-prov. Grattis till husse Lasse och Asse från ruggarna!
14/9  V Arn Ulfheidna, Arn, o matte Karin har fixat uppflyttning tillelitklass spår. Ytterligare en grym tjej! Grattis!
V Unni Seidkona, Flisan och matte Pernilla
har återigen varit i Danmark på prov, ett stort WT och blivit Dansk testmästare. återigen en grym tjej. Grattis till er.
Cathrine och Whip, V Åge Mjödvitner,
har jaktprövat i Ringerike, fått 2 premie och blivit 2 bästa hund  i elitklass.  Formen hänger kvar, grattis från oss!
11/9 Nya resultat för HD/ED har kommit ut på Hunddata:
Vassruggens Brune Gunnfana  HD A och ED ua
Vassruggens Bjarka Bokruna   HD A och ED ua  
Fem röntgade hittills i B-kullen
Vassruggens Duva Segja   HD A och ED ua 
Först röntgad i D-kullen
8/9 Grattis till:
Lasse och Asse, V Ale Allsvinnur, till 1 pris nkl B-prov.
Grattis oxå till
Christer och Wilja,V Beyla Istada till uppflyttning till lägre klass sök.
7/9 Duktiga Älla, V Ödha Runristare, och matte Maria startade på jaktprovet i Acksjön och fick 1 nkl. GRATTIS 
1/9 Fortsättning på framgångarna i Norge.
Odin och Whip  + mattarna AC o Catherine fick 1 pris i ekl och båda blev norska jaktprovchampion.
Ronja och Wenche fick 1 pris i ekl
Bris o Benedictte  fick 2 pr i ekl
Indy - Åtta Lökjaros- och Trude fick 1 i nkl och blev bästa nkl
Gundogs Choice Cobra- Cobra- och AC fick 1 pris i nkl
1/9 Maria och Älla tävlade i lkl 2 i dg och fick ett förstapris och blev då uppflyttade till klass3. De utövar en del olika sysselsättningar vilket är stenkul. GRATTIS!
1/9 Maria och Älla, V Ödha Runristare. fick 2 nkl på sin första start på jaktprov. Jättestort GRATTIS från alla ruggar. 
GRATTISockså  till AC och Odin som blev 2 bästa hund och var med i laget som fick silver i Nordiska Mästerskapen i WT för golden retreiver i Norge i går. Ett av Norges lag med Whip och Bris i blev femteplacerade oxh laget där  Wenche och Ronja var ett team blev 9 placerade . Grattis tilll alla.
29/30 Tråkigt men V Andri Djupaugda fick svar i torsdags på borreliaprovet och hon hade mycket höga värden så nu går hon på Ronaxan i minst 20 dagar och vi får se om det räcker. Nu blir det vila denna säsong ut. Men Ingborg och Andri tar nya tag till nästa år och kommer igen då!.
25/8 Bent och Eva har varit i Danmark och startat sin hund Tove, V ToveDanmarksbot, och fått ett förstapris i nkl samt pris för bästa hund. Grymma ni!
Helena och Åda, V Åda Sogalausa, och Annika och Tritla, V Tritla Beinfoldar,
har fått var sitt tredjepris i ökl på jaktprovet i Ransjön.  GRATTIS!
18/8  Christer och Wilja, V Beyla Istada, har i dag tävlat i lkl 1 och fick ihop 185p och ett förstapris. GRATTIS från ruggarna!
17//8 Cathrine och Whip, V Åge Mjödvitner, fick i dag sin andra etta i elitklass  och Wenche och Ronja, V Åsa Breidablikk, fick 2 ekl på jaktprovet i Kongsvinger. GRATTIS
10/8 Pernilla och Flisan, V Unni Seidkona, har varit på A-prov i Danmark i och än en gång fått en utmärkelse mren  missade en apport för att ligga i toppen. Men hösten är lång och det går flera prov. Grattis till er båda.
10/8 Bent och Tove-V Tove Danmarksbot- har varit på jaktprov i dag och fått ett andrapris i nkl. Kul Bent att du fått smak  för jaktprov oxå  GRATTIS till erbåda!
10/8 I dag har vi haft mentalbeskrivning för sex valpar från B-kullen (Killen/Nessi) samt Torres från Dkullen (Joker/Lea) och min egen Aksla.
28/7 och i dag startade Cathrine och Whip, V Åge Mjödvitner, på KM och fick en 2:a i elitklass. GRATTIS  till Cathrine och Whip naturligtvis.!
27/7 I går startade Lasse och Asse, V Ale Allsvinnur, för första gången på B-prov i nkl på KM  De missade en vattenmarkering och  fick ett tredjepris. Jättebra för första starten
I dag startade Lena och Joker, V Åle Opländske,  på KM och fick ett tredjepris i ökl. Jag tyckte att Joker och Lena gjorde ett bra prov. Inga större misstag men lite småfel, som Lena säkert kan rätta till.
Benedicte och Bris, V Ödis Bergruna, startade på KM i elitklass och fick ett andrapris. Grymt bra gjort av de båda och Bris är bara tre år gammal. Vad månde bliva?... 
Stort grattis till alla tre!!
22/7 Vilken vecka!! AC och Odin var med  i laget till eurochallnge cup där laget kom trea, Catrine och Whip har varit Danmark och gjort succe, Whip placerad i vinnarklass på B-prov och vann vinnarclassen på WT. Benedicte var ju med till Danmark oxå och startyade  Bris i vinnarklass på B-provet och gjorde jättebra från sig.  40 hundar startade i vinnarklassen..  Vilka tjejer!!
Under helgen genomförde vi vårt kennelläger och jag har sett många bra hundar och duktiga förare. Intressant att se hundar från så många av mina kullar på jakttröning och det är lärorikt för en uppfödare.
En supervecka har det alltså varit!
13-14/7 Maria och Älla. V Ödha Runristare, har varit igång på lydnadsplanen under helgen och plockat 2x1 pris i lkl 1. GRATTIS till er!
13/7 I början av veckan gjorde Ragnhild och Maja. V Disa Fragna, sitt första delprov i räddningen,  som i Norge heter apellklass. De klarade det galant GRATTIS från oss.
30/6 V Vide Askepott, Vinge, med matte Louise har tävlat i bruksspår och blivit uppflyttad till högre klass. Grattis till er.
30/6 Wenche och Ronja, V Åsa Breidablikk, har tävlat  i NLM  norska mästerskapen för lag
Det var inte bara för golden utan för alla retreiverraser. Och Ronja och Wenche var med i det lag som vann det hela. Jätterolig. GRATTIS! 
29/6 V Vade Brand, Odin,och AC blev efter en run off med Lisa Falck och Phanter  placerad tvåa på GM.  Jättefint, och i morron är det lagtävling med båda två i samma lag.
Karin och Arn. V Arn Ulfheidna, blev tvåa i öppen klassen med 88 poäng. . 
Jättegrattis till er båda!
23/6 I dag började äntligen Åda löpa!! Förhoppningsvis Finlandsresa  i slutet av vecka 27- om Yngwie med matte är hemma. Det är alltid lika kul att planera för en ny kull!!
8-9/6 Henrik och Robbi, V Trittil Bragaskal, var på danska goldenklubbens trippelarr. på Jylland. De blev 1 vinnare på hela arrangemanget med följande resultat. Utställning: exc och 2a i brukshundklass, WT 3 vinnarklass, DJU;s apporteringstest max points. GRATTIS  till er båda.
8-9/6 I går och i dag har AC och AnneMarie varit till Aalborg på en stor internationell IPO-r. tävling. Resultatet blev; V Vade Brand, Odin, blev etta i ruinsöket och  V Unja Seljabrekka, Nessi blev trea i ruinen och Nessi blev även etta i ytsöket.  Odin blev också domarnas bästa arbetande hund på hela provet.  Görduktiga hundar och förare!  GRATTIS!
2/6 Ann-Marie och Nessi, V Unja Seljabrekka, tävlade i går IPO-r, ruinsök och tog ännu ett cert.  Ni är suveräna. Grattis!
26/5 WT cupen SSRK/Västra har i dag avslutats i Halmstad. V Andri Djupaugda, Andri, och Ingeborg slutade på 3:e plats i cupens nkl och V Arrn Ulfheidna, Arn med matte Karin, slutade på 3:e plats i cupens ökl.  Duktiga tjejer med duktiga hundar. GRATTIS från Vassruggarna.
25/5 I dag genomfördes funktionsbeskrivning för D-kullen.nio av tio hundar kom och vi hade en trevlig dag tillsammans och det är så himla roligt att samla valparna och se vad det blev av dem. Och det blev hundar med stor arbetskapacitet, drive och stor egen vilja!. Spindeldia kommer under veckan.
19/5 Även Karin och Arn, V Arn Ulfheidna,  har varit till Säve och startat i ökl på WT och fick hela 89 p. Well done med råge tycker vi på Vassruggen. GRATTIS!!
19/5 Maria och Knox, V Ägir Eydana samt Ingeborg  och Andri, V Andri Djupaugda.har varit till Säve på WT och skrapat ihop en hög med poäng, Maria och Knox 77 p och Ingeborg och Andri 86 p. GRATTIS till er båda.
19/5 Grattis till Lasse och Asse, V Ale Alslvinnur, till 1 pris och till Agneta och Eros , V Ulv Uggeson, till 2:a pris på GRK/Vl:s  inofficiella jaktprov vid Ransjön.
12/5 AC och Cobra har varit på jaktprov och fått 2 x 3 pris. Cobran har ännu inte lärt sig älska kallt vilt. Men det kommer väl det oxå med idog träning eller så får hon fortsättningvis gå på praktisk jakt 
5/5 Lena och Daffy, V Nattur Håbrok, har under helgen startat 2 ggr i rallylydnad i mästarklass och plockat två förstapris. Nu kan han även titulera sig RLDM - rallylydnadsadsmästare-. GRATTIS från oss, ni är grymma.
4/5 Ingeborg och Andri - V Andri Djupaugda- har varit på WT i dag och fick ihop hela 94 poäng. Grymt jobbat av er.. GRATTIS från en stolt uppfödare.
4/5 Britt-Marie och Frode har varit i farten igen. Och nu har de startat på jaktprov och fått ett andrapris i nkl. GRATTIS till er. Jag är säker på att ni  kommer att få ert förstapris under året.
28/4 Britt-Marie och Frode, V Äre Frode, har i dag varit på WT och fått 84 p  Jättegrattis till er. Nu är det öppen klass i WT som gäller.
27/4 Linda och Jippi, Arja Skaldtorva, har debuterat i lkl 3 och fått ett andrapris med klassvinst.  GRATTIS från oss.
23/4 Wenche och Ronja, V Åsa Breidablikk, som bor västerut startade i går för första gången i elitklass på B-prov och fick ett tredjepris. Inte dåligt eftersom det var många år sen Wenche sett elitklass. Och nu vet de vilken nivå träningen skall ligga på. GRATTIS från alla ruggar.
I  går var Karin och Arn- V Arn Ulfheidna, och tävlade lägre på brukssök och blev uppflyttade till högre klass GRATTIS till er. Det är så himla roligt att ni tränar på så mycket..
21/4 Lena och Daffy, V Nattur Håbrok, har startat i mästarklass i rallylydnad och fått GK. Daffy är 10 år, är sen tidigare både SLch och Sspch och har för några år sen börjat med rallylydnad och jag skulle tro att han är lika full av liv som sina yngre medtävlare. GRATTIIS till både duktiga Lena och duktiga Daffy.
14/4 Ingeborg och Andri , V Andri Djupaugda, har i dag varit på inofficiellt B-prov och fick ett förstapris . GRATTIS till er. Ni har gjort så mycket på två dagar, WT och jaktprov. Nu är det bara det officiella B-provet kvar och det går säkert som en dans. GRATTIS från ruggarna.
14/4 På dagens IPO-r prov blev AC och Odin, V Vade Brand,  etta med 293p och tog certet . Den killen glömmer inte räddningen ,trots mycket jaktträning::) Anne-Marie och Nessi blev tvåa med 284 p och Nessie fick ju certet i går. Grymma tjejer med grymma hundar!
14/4 Britt-Marie och Frode, V Äre Frode, har i dag tävlat i apell sök , blivit uppflyttad till lägre klass med klassvinst. Bra gjort  efter en relativt kort tids träning. GRATTIS till er. 
13/4 AnneMarie och Nessie- V Unja Seljabrekka- har tävlat i IPO-r. fått 291 p. bästa hund och cert. Grymt duktiga tjejer! GRATTIS!  Tredje certet och ett championat!!!
13/4 Ingeborg och Andri  -V Andri Djupaugda- har i dag varit på WT och fått 83 p och placerad 2:a. GRATTIS till er och även till Lena  med Kopparhults Röde som blev 1:a placerad med 87 p. Tjejer, ni är jätteduktiga med era hundar.
10/3 Odin och Nessi- Vassruggarna Vade Brand och Unja Seljabrekka- har tillsammans med mattarna AC och AnneMarie varit i Norge på lavinsök i några dagar. De är nu ganska så kompletta räddningshundar!! Jätteroligt.
10/3 Kia och Vilja- Vinda Mygdir-   har varit til Kungälv på agilitytävling i dag. De fick ett felfritt lopp och en SM-pinne.  Jag tycker det är konstiga beräkningar i agilityn. Man är van vid 1,2 osv. Men här  är det annorlunda,
9/3 Och  Karin och Arn- V Arn Ulfheidna- har startat i lkl 3 och fått ett förstapris och vunnit klassen. Ett jättegrattis från ruggarna,
5/3 Yngwie ( V Yngwie Frej) har i dag ögonlysts ua. Nu återstår bara parningen!!
3/3 Jippi  ( V Arja Skaldtorva) har startat i lkl 2 denna helgen. De erövrade ett 1 pris och 198,5 p samt klassvinst. GRATTIS till er. 
7/2  Åda., V Åda Sogalausa. ögonlyst ua i dag

 

2012

Nessi, V Unja Seljabrekka, SM guld räddning 2012. SEJCH V Vade Brand, Odin

 

23/11 Jag fick ett mail från Norge i går. Bente och Vinni, V Bork Digre, har tagit bronsmärket i lydnad och planerar start i lkl1 i mars. GRATTIS till er.
11/11 Heidi och Yngwie, V Yngwie Frej, har varit på utställning igen och äntligen fått sitt gula band(good) så han kan få championat titlar i räddning. Det blev stort jubel då de fick gula bandet och efteråt kom domaren och frågade varför de var så lyckliga över ett gult band. Han trodde att de var helt knäppa. Kul. Jätteroligt för nu slipper Yngwie ut i showringen igen.
4/11 Efter att tidigare i år varit på ett praktiskt jaktprov utan att det skjutits nån fågel, kunde Catrine och Whip nu  få arbeta praktiskt med att hämta fåglar. Och Whip blev godkänd på det praktiska provet. .GRATTIS från ruggarna! Jättkul att ni har det praktiska gjort så är det "bara" att satsa på elitproven nästa år :-)
20/10 I dag har svaret på Andris. V Andri Djupaugda. röntgen  lagts in på hunddata. HD/B och ED/0 Jätteroligt.
28/10 WT i Karlstad och Älla, V Ödha Runristare, Tritla, V Tritla Beinfoldar och Eros, V Ulv Uggesson  deltog och fick 62p,  76 p samt  44 p.GRATTIS till det. Roligt att ni kör på trots höstkänning. Och tjejer kom ihåg att ibland är det viktigare att delta än att vinna.
28/10 I dag och i går har Nessi, V Unja Seljabrekka, och matte Ann-Marie startat på IPO-r, dvs tävling i räddning. I går i ruinsök som de vann och i dag ytsök som de oxå vann och for hem med två cert. Just nu är de grymma. Det är stort och ett cert till är de räddningschampion.  Sen tidigare är Nessi TJH(r), dvs tjänstehund i räddning. Championat i räddning är nytt från i år. 
Alla ruggar hälsar och grattar!
21/10 I dag har Karin och Arn, V Arrn Ulfheidna, tävlat bruksspår och blev uppflyttade till lägra klass. Grattis från oss.
20/10 Brit-Marie och Frode har i dag varit på ett inofficiellt jaktprov i Östergötland. Frode gick jättebra och fick 1 pris. Så här i slutet på säsongen har han kommit riktigt i gång.Men nu är det slut på de officiella proven. Men till våren ........ GRATTIS från ruggarna!
18/10 AC och Odin vann i dag labradorklubbens A-prov. De är helt outstanding.  De vann över alla duktiga labbar som brukar ta hem A-proven.. GRATTIS till er och fortsätt att vara ett tight  team som hittills, så kommer ni att ta hem flera A-prov,.
17/10 Pernilla och Flisan, V Unni Seidkona, har varit i Danmark och startat i vinnarklass på markpröve, vann provet och kvvalificerade sig för ett tvådagars mästerskap på Brahetrolleborg i november. Jag antar att det inte är många gula som har fixat detta om nägon. GRATTIS duktiga ni!
13/10 Nu har Carina och Laban, V Örn Runmäster samt BrittMarie och Frode, V Äre Frode, varit på sina första andjakter och det var nema problemas. Lite heta är de men det gäller att ha tummen i ögat på dem,  träna  stadga och inte låta dem hämta allt.
10/10 V Unn Sokmimer, Unni, med husse Christer har i dag taghit sitt tredje förstapris i elitlydnad och får nu sitt SELCH Stort GRATTIS från oss. Dessutom kommer 60 ekipage att vara kvalificerade till SM i lydnad 2013 och de ligger f n som nr 36, med 290,5 i snittt..
8/10 Jag har fått ett mail från Nora i dag. Maggan och lillmatte Frida har varit ute och tävlat med Tarzan V Umber Laghman,  i olika discipliner. Maggan har tävlat i lkl 2 med ett 2 pris m 144,5 p och  Frida har tävlat rally- lydnad  och kom upp till 78 p samt Emma i agility där de blev placerade 13/100. Jätteroligt att hela familjen är ute och  i hetluften. GRATTIS från oss!
7/10 Jaktprov i Norge i dag och det kommer helt underbara rykten från väster.
Cathrine och Whip, V Åge Mjödvitner, fick ett förstapris i elitklass i dag och Benedicte och  Bris, V Ödis Bergruna, fick sitt andra förstapris i öppen klass. Stort grattis från en stolt uppfödare med flock.
Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har varit på WT i dag och startade i Ö kl med 70p. GRATTIS till det från oss och speciellt frå syrran Aksla.!
2/10 I går var Maria och Knox, V Ägir Eydana, ute på brukstävling och fick GK högre klass spår. GRATTIS till det och grymt att  Maria har tid att träna,  trots tvillinggrabbar på drygt 2 år.
30/9 Två vassruggar har denna helg varit ute i helgen. . Det är Tove, V Tove Danmarksbot, och husse Bent som startat på WToch skrapat ihop 75 p trots några missöden med avlämnignar från vatten mm. Men skitroligt att Bent försöker sig på jakten:) Nu blir det öppen på WT nästa år.

Sen har Carina och Laban. V Örn Runmäster,  som oxå varit på WT  och skrapat ihop 84 p och blev 6/45 och 2:a bästa golden, Där blir det naturligtvis oxå öppen på WT nästa år.
GRATTIS till er båda önskar ruggarna.

22/9 Lollo och Vinge, V Vide Askepott, har tävlat apellspår i dag. De vann klassen med 281,5 p och blev så klart uppflyttade.GRATTIS från ruggarna.
18/9 Trude och Indy, V Åtta Lökjaros, har varit på jaktprov under helgen och fick 2 i nkl  på deras första jaktprov. Jätteroligt och GRATTIS från ruggarna.
Mail även från Linda och  Åska, V ÅskaBifrost, som har startat i lkl 2 än en gång och fått 1 pris.
16/9 Agneta och Eros, V Ulv Uggeson, har i dag tävlat i DM i elitlydnad och fått 1 pris och blev distriktsmästare. Även ni är ett grymt bra ekipage. GRATTIS önskar ruggarna
16/9  Carina och Laban, V Örn Runmäster, har fixat ett föstapris i nkl på B-prov i dag. Det var bådas första start på jaktprov. Ni är jättedukiga. GRATTIS än en gång från oss!
16/9 Ann-Maie och Nessi vann SM i räddning i dag. Vilka tjejer! Stort Grattis från ruggarna.
15/9 Ann-Marie och Nessi,V Unja Seljabrekka, tävlar SM i räddning denna helg. Efter dagens övningar leder de på 271p, varav 209,5 i ytsök. Den som är andraplacerad  har 268 p. Nu håller vi tummar och tassar för morgondagen.
Annika och Tritla, V Tritla Beinfoldar
, har i dag startat på sitt första B-prov i öppen klass och fick ett tredjepris. GRATTIS från ruggarna..
10/9 Ett mail från Wenche kom neddimpande i min mailbox. Hon och Ronja, V Åsa Breidablikk, hade startat på jaktprov och fått sin andra etta i ökl ochblev  bästa ökl hund. Kan det vara samma prov där Bris fick sitt förstapris och blev 2  bästa hund ökl tro? Mina norska tjejer överträffar sig själv GRATTIS från en stolt uppfödare

I går hade även Yngwie, V Yngwie Frej varit på utställning.  Inte vet jag varför, men Heidi vill ha ett gult band på honom. Det kan vara  för att få nåt championat. Hon fick inte ens ett gult band vad det nu innebär. Domaren sade att hon inte kunde se något goldenlikt i honom utan han var mer som en setter! Men det kanske är bra då det kommer till fart och stil i arbetet;) I vart fall om man jämför hanen som gick före hono,:)

9/9 Slutligen har AC och Odin, V Vade Brand,  startat på jaktprov och fått sitt tredje förstapris i elitklass. Grymt!! På bara ett par veckor har de fixat sina ettor i elitklass och det är första säsongen de startar i eliten. Nu skall jag gå in på SKK och läsa om det är några ändringar i championatreglerna. Om inte. har de sitt SJCH i dag, eftersom de har 2 pris på A-prov.  Jättegrattis till en duktig förare och hund. Odin AC, passar varandra som hand i handsken och Odin är hunden "once in a lifetime" för AC. Men det är bara duktiga lyhörda förare som får en sån hund oxå. Flertalet av oss kommer inte ens i närheten!!
Jag har kollat  i CH-reglerna på SKK:s hemsida och inga ändringar i våra regler. Odin blev SE(j)CH i dag  
9/9 Kia och Vilja, V Vinda Mygdir, har tävlat i agility och de fick en SMp-iinne till samt cert och en fjärdeplacering o hoppklass. På hemvägen höll det på att gå alldeles galet men jag är så glad över att allt fixade sig och att ingen i blev svårt skadad. GRATTIS till framgångarna och jag tror att du Kia  har en ängel som sitter på din axel och kikar.
9/9 Nya framgångar för ruggarna i dag. Linda och Åska, V Åska Bifrost,  har startat i lkl 2 med 1 pris och klassvinst. Bris, V Ödis Bergruna, och Benedicte har startat i ökl  jaktprov och fått 1 pris och Catrine och Whip, V Åge Mjödvitner,  i elitklass och fått 3pris. Härliga, fartiga, duktiga hundar och förare. GRATTIS
30/8 Ett mail damåp ner från Catrine och Benedicte. De har varit på prov med Bris,  V Ödis Bergruna och  startade i öppen klass. Tyvärrt  missadex förstapriset pga droppad and men de fick med sig ett andrapris i ökl hem.  Även Wenche och Ronja, V Åsa Breidablikk startade ökl och fick med sig ett andrapris. GRATTIS till mina norska valpköpare som bara kör på.
28/8 Nyss hemkommen från Danmarksresan och visit hos Lasse, hade jag med mig  fina resultat hem. Åda och Helena, 1 pris i nkl och provbäst i sin klass, Joker och Lena startade i ökl och gjorde ett superjobb, men Joker blev lite för intresserad av partiken och missade förstapriset och det blev en tvåa. När dessutom Sara och Ella fick ett andrapris i ökl blev lyckan fullbordad och det tjejerna tog med  hem klart godkänt:) GRATTIS till våra reskamrater med hundar för att allt slit ni lägger på träning ger resultat.
Britt-Marie och Frode startade i nkl på B-prov och fick ett tredjepris med sig hem. Frode jagar upp sig ngt och har gått ett prov i huvudet innan det är hans tur. Men jätteroligt ändå. Både BM och Frode får rutin på att startar. 
Heidi  har tävlat i räddning hemma i Finland med båda hundarna.  Resultatet: : Lördagen vann Yngwie ruinsöket och blev finsk mästare och på söndag vann Yngwie ytsöket och Heidis andra hund Pablo, Vassruggens Sige Fafnesbane. blev trea. Duktig förare och grymma hundar. GRATTIS från ruggarna!
Nioåriga Daffy, V Nattur Håbrok,
har påbörjat en ny lysande karriär på äldre dagar: rallylydnad!! I helgen startade han och tilldelades sin andra vinst i klass tre med 93/100 p.
GRATTIS 
till Lena och Daffen.
19/8 Odin och AC har startat på ett elitprov även i dag. Ytterligare ett förstapris i elitklass och provbäst. 
O
din är värsta grymma hunden:) och hans förare är värsta grymma tjejen.JÄTTEGRATTIS från en stolt uppfödare.
V Åle Upländske, Joker, med matte Lena har startat i öppen klass på Ransjöprovet både i går och i dag. Ett andrapris i går och ett tredjepris i dag. Jag var där och kollade i dag och Joker fixar samtliga uppgifter utom fotgåendet.  Ibland är han nån meter framför matte. Men så fort de får ordning på det kommer förstaprisen att trilla in. Och Lena är jätteduktig som förare och vet hur hon skall hantera en het hund i alla andra situationer. Vassruggarna säger GRATTIS.
Jag har i dag fått ett mail från Christer och Unni, V Unn Sokmimer, som i dag gjort sin andra start i elitlydnad och kammade hem ett förstapris med  296,5 poäng. Han har rott hem full poämgpott i de övriga klasserna och kommer säkert att snart göra det i elitklassen oxå. Alla Vassruggar grattar!
Ännu ett mail från Kia och Vilja, V Vinda Mygdir, har spacat in. De har tävlat hoppklass  agility klass 3 och fått en SM-pinne. Jag förstår att det är svårt att få pinnarna i högsta klassen men nu har de gjort ett felfritt lopp och det kommer säkert fler. Jättestort GRATTIS från oss.

Dj:ar vilka duktiga valpköpare jag har !!  Jag känner mig stolt som uppfödare till alla duktiga hundar och förare!
18/8 GRATTIS till söta goa duktiga Odin, V Vade Brand, och hans likaså duktiga och lyckliga matte AC. I dag har de startat på jaktprov och startat i elitklass för andra gången och denna gång fick de ett förstapris i elitklass. Grymt bra gjort  tycker alla vassruggar,.
12/8 I går var det goldenspecialen och Pernilla och Vilda , V Viga Glum, startade på WT och fick ihop 76 p och kan starta i ökl nästa år. GRATTIS till er från Vassruggarna.
5/8 Lena och Daffy, V Nattur Håbrok, har varit på rallylydnad igen och fått sitt tredje godkända resultat i klass 3 och nu är det mästarklass som gäller. Daffy ,som har gjort så mycket i sitt liv och älskar att jobba,  har turen att få arbeta tillsammans  med sin människa även på ålderns höst. Fast Daffy blir ju aldrig gammal. Än spritter det i benen.
4/8 I dag har AC och Odin varit på sitt första B-prov i elitklass. De fick ett andrapris med sig hem. Odin gjorde ett superarbete som vanligt. Svårt att veta varför förstapriset uteblev, . Fast så småningom trillar väl högsta  priset in, trots färgen!! Stort grattis från ruggarna!!
3/8 Ett rykte har hörts från vårt västra grannland! Renate och Supra, V Ålga Mildir, har varit ute i hetluften, och plockat två elitettor i lydnad på samma helg. Nu fattas en etta för det norska LCH. Ett stort grattis från Vassruggarna. I år är det Å-barnas år.. Jätteroligt eller hur Anki och pappa Danne?
1/8 GRATTIS, grattis stort grattis till Helena och Åda, V Åda Sogalausa,  som i dag vairt på jaktprov och fått sin etta i nkl. Nu kan ni fortsätta att träna för öppen klass utan att fundera på att ni måste ha ettan i nkl först. Jag gläds med er.  Njut av skumpan!!
31/7 Fått ett mail från Catherine och Whip (V Åge Mjödvitner). De har varit på den veckolånga kursen på Hemsedal och deltagit i det sista momentet WT:. Naturligtvis blev Whip  1:a vinnare med 96 poäng. Lilla Bris ( V Ödis Bergruna) fick 92 p i öppen klass WT, jätteduktigt.
30/7 Länge sen senast och det har hänt en massa saker. Flera av mina valpköpare startade på KM men utan toppresultat. Det är svårt att få numera eftersom det som  inte är den gyllene typen av retriever som premieras.. Det letas fel och då är det inte svårt att finna eftersom urtypen beter sig annorlunde.

Men skam det som ger sig. På´t igen och så småningom kommer ettorna som ett pärlband:) 
Vi har oxå haft kennelträff och det är så himla roligt att se hundarna från valpar till dess de arbetar som öppenklasshundar. Att se utvecklingen det är häftigt.  Och så många himla duktiga valpköpare jag har... Ni är det bästa med hunderiet.

18/7 Det kom ett mail från Pernilla i Skåne. Hon och Flisan, V Unni Seidkona, har varit på WT i      vinnarklass på Prästö i Danmark och blev 1 vinnare och slog tjugotalet labbar. Kolla här om ni inte tror mig:) http://rjk.dk/proever/resultatlister/?tx_rjk_pi2%5Btesttype%5D=8&tx_rjk_pi2%5Byear%5D=2012
Provet gick i danska  retrieverjaktklubbens regi och det finns ett foto där en golden är med bland de fem i topp och det är Flisan och matte Pernilla. GRATTIS till grymma er.
10/7 Lena och Daffy, V Nattur Håbrok, har varit på rallylydnad igen och startad i klass 3, avancerad klass, och  kammat hem två godkända av två möjliga, Daffen han är still going strong och pigg på att lära nytt!!
24/6 Linda och Åska, V Åska Bifrost, har varit på Working Test. Åska fick röd rosett och blev bäst i klassen med 88 p. Grymma tjejer!!
18/6 I lördags var Anne Charlotte och  Odin, V Vade Brand, på en stor Mocktrial. De blev trea bland alla labradorer. Vilket par de är AC och Odin
18/6 Jag fick ett sms från Karin och Arn, De har starta ti lkl 2 i helgen och fått 192 p och ett förstapris. GRATTIS från Vassruggarna. Ni är grymma!!
12/6 Henrik och Robbie, V Trittil Bragaskal,  har varit på trippelarrangemang  hemma i Danmark. Resultat: WT 1 vinnarklass, Skue (utställning)  Very Good, 2 i klassen, Danska Jägarförbundets apporteringstest 30/30 p, dvs full pott! Grattis till Henrik och Robbie till väl utfört jobb!!.
10/6 Linda och Åska, V Åska Bifrost,  har startat i lkl 1 igen och fått ett förstapris. Ett LP på två veckor, inte illa utan grymt bra!! GRATTIS från oss .
5/6 I dag har Lea röntgats och det var 7-8 valpar i magen på henne. Hon bor hos mig nu och det går jättebra. Hon och Aksla leker men jag hoppas att Lea snart känner att hon är en värdig mor och slutar lekandet. Det blir ju lite rörigt inomhus annars.
3/6 Cilla och Freke, V Ärenfreke Tokreide, har varit på WT och samlat ihop 63p. Det var bådas första försök på jaktens arena så det var inte så tokigt. GRATTIS från Vassruggarna!!
27/5 Linda och Åska har varit på den andra lydnadstävling i helgen och fått ännu ett förstapris i lkl 1.  Grymma tjejer!!
27/5 Det kom ett bekräftat rykte  från vårt västra grannland Norge om flera framgångar. Ett WT har gått av stapeln och Renate och Supra, V Ålga Mildir,  vann nybörjar klassen och Benedicte och Bris, V Ödis Bergruna, blev tvåa. Stort grattis från släkten på Vassruggen. WT:t var norska goldenmästerskapet !!!
27/5 Alla valparna i B-kullen har flyttat till sina nya människor
Catrine och Whip, V Åge Mjödvitner,  var med i norska laget på Agria Cup. Laget gick vidare till finalet och slutade femma. GRYMT bra jobbat! 
Linda och Åska, V Åska Bifrost, har startat i lkl 1 och fick ett förstapris och vann klassen. GRATTIS från Vassruggarna.
24/5 I tisdags var Helena och Åda , V Åda Sogalausa,på jaktprov men nollade pga kråkrullning. Shit!! Men det är hundar det handlar om. Vi vet inte vad de har i huvudet!!
Även Agneta och Eros, V Ulv Uggeson, var på jaktprovet och nollade oxå. Dofterna tog över arbetslusten. That´s life!!
I helgen var Christer och Brandy, V Neisti af Jomsborg, på WT. De startade i elitklass och vann klssen GRATTIS Christer och Brandy.
17/5 Den syttende maj startade Lena och Joker, V Åle Opländske, i öppen klass på B-prov  fick ett andra pris. Jätteroligt!! Nu är det träning runt fötterna som gäller för den lille Jokern! Ett stort GRATTIS från ruggarna
13/5 Dagen efter att Agneta var här och passade valparna klev hon upp och gick ett elitlydnadsprov. Eros, V Ulv Uggeson, och Agneta fick ihop 281 p och klassvinst. Eros verkar jättesäker på förstapriset i elitlydnad nu. GRATTIS från ruggarna
12/5 NH för A-kullen samt en ur Ö-kullen. Bilder och spindlar kommer senare
Whip, V Åge Mjödvitner, och matte Catrine startade i dag i elitlydnad i Sunne. De fick ett förstapris och vann klabbet. Whip kan nu tituleras NSlch. GRATTIS.
6/5 Det kom ett mail från Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, De hade i går varit på sitt första WT nånsin och de skrapade ihop hela 85/100 p och blev uppflyttade till ökl. Jätteduktigt av båda och ett stort GRATTIS från Vassruggarna.
3/5 I helgen var Benedicte och Bris, V Ödis Bergruna, i Danmark. De startade på två B-prov i öppen klass och fick med sig 2x2:a  pris. Lite strul med viltet annars gick hon bra. I går var startade de i lkl 1 och fick ett förstapris. GRATTIS!! Mina norska tjejer är sååå duktiga!
1/5 Vi vill åter igen gratulera AC och Odin till toppresultat i vad de än satsar på. Det är hela tiden deras härliga samarbete som ger resultat. Av mer än 70 hundar bland Sveriges bästa retreiver, Så här ser de fem toppresultaten ut. Vad sägs om det!
Eukanuba Competition: Toppresultaten
1:a:
nr 21, Djurbergas Aria, S15645/2008, och Hans Westblad, 127 poäng. 2:a: nr 77, Moorman's Hearty, S23497/2007, och Kenth Lindh, 124 poäng. 3:a: nr 31, Bez-Amis First Last and Always, S21371/2008, och Tina Engström, 123 poäng. 4:a: nr 15, Vassruggens Vade Brand, S65277/2007, och AnneCharlotte Bengtsson, 121 poäng. Delad 5:e plats: nr 14, Streamlight's Danas Jackie, S32216/2008 och Karin Thunander samt nr 26, Levenghyl Firestone, S59990/2008, och Inga-Lena Djurberg, båda 120 poäng
30/4 Lena och Joker, V Åle Opländske, var på tollarklubbens WT i går och de fick ett förstapris och blev uppflyttade till elit. GRATTIS från ruggarna.
25/4 Svar på Arns röntgen. HD/B och ED/0. Linda i Norge har fått svar på Jippis HD-resultat. Det blev C.     I Norge kommer inte resultaten samtidigt, så vi får vänta nån dag på ED-resultatet.
19/4 Lea /Joker parning 2.
17/4 Lea parad första gången i dag.
16/4 Svar på Aldis. V Aldis Sköldmö. röntgen. HD/A och ED/0  Gött!! Hittills ser det helt OK ut för kullen.
Ögonlysning hos vet Wissler Lea och Joker.
Laban, V Örn Runmäster, och matte Carina var på sitt första WT i går och skrapade ihop 73 poäng. GRATTIS till er båda, jättebra gjort!
14/4 V Ägir Eydana, Knox, och matte Maria har i dag varit på brukstävling och blev uppflyttad till högre klass spår. GRATTIS från ruggarna.
6/4 Det kom ett mail från Karin och Arn, Vassruggens Arn Ulfheidna. De hade varit på lydnadstävling och blivit 2/21 i lkl 1 med 189 points. Jättebra!! GRATTIS från ruggarna.
5/4 Kikade på hunddata i dag och såg att svar har kommit på Sallys, Vassruggens Ask Ygdrasil, röntgen. HD/B och ED/0. GRATTIS till hela familjen i Nordingrå.
30/3-1/4 Yngwie , V Yngwie Frej, med matte Heidi har varit i Nederländerna och tävlat Räddning. Ena dagen ruinsök och andra dagen skogssök. Ruin= 265/300 +96/100 (lydnad) och skogssök 289/300 + 96/100 (lydnaden) Och som vanligt vann de rubbet.
19/3 I dag har jag varit till min vet och röntgat Nessi. Det var skallar överallt och därför svårt att räkna dem men måånga valpar blir det. Vi beräknade det till 8-10 stycken.
14/3 Svar på röntgen Aksla HD/A och ED/0 och Asse HD/C och ED/0.   Helt OK.
12/3 I går hämtade jag hem Nessi från Tierp. Fotot ovan tog jag i dag och Nessi är sex veckor på G.
Daffy, V Nattur Håbrok
(Nessis far) har varit på rallylydnad och still going strong blev han uppflyttad till klass 3. Inte illa för en pigg nioåring!  GRATTIS från oss
9/3 Mycket nu men jag glömde. Kia och Vilja, V Vinda Mygdir, har deltagit i en lagtävling i agility och laget tog en SM-pinne. 
9/3 Äntligen hemma efter några dagars resa i de västra landskapen. Jag har hälsat på Lasse och Aska och Asse har fått leka med varandra om bara sjutton!! I torsdags var vi till Husdjurshälsan i GBG och röntgade Aksla och Asse. Sen är det bara att vänta och se hur resultatet blir. I vart fall såg det normalt ut, så om det inte går igenom nålsögat är det säkerligen inga stora fel.
5/3 Robbi, V Trittil Bragaskal, och husse Henrik har i dag startat på ett officiellt WT hemma i Danmark.Robbi och Henrik blev förstaplacerade i vinnarklass. På samma WT startade även Joe med Gundogs Choiche Cheeta -en av våra tysketöser och  Cobras syster. De blev tredjeplacerade i nkl på Cheetas första start i WT. Grattis till Henrik och Joe för ett strålande arbete med Robbi och Cheeta!!
1/3 Ann Marie, Nessis matte, ringde i går  Nessan börjar bli rund och har fått rosa tuttar så nog är hon dräktig alltid. Jag hämtar hem henne näste helg.
25/2 Agneta och Eros, V Ulv Uggeson, har varit på lydnadstävling i dag. Resultatet blev strålande 289,5 p i elitlydnad samt klassvinst  GRATTIS!
19/2 Nina och Ylva (V Una Likar) i Schweiz har i dag varit på kvalificeringstävling för schweiziska mästerskapen i räddning. Ylva vann tävlingen och blev naturligtvis uttagen. GRATTIS!
16/2 V Yngwie Frej, Yngwie, och matte Heidi har varit i Österrike på lavinträning och de var med på ett stort test och blev "Best in test" med 277/300 p på lavinsöket. Han kan  nu lägga till lite flera titlar till sitt namn om han känner för det:) 
29/1 För tretton år sen föddes i Maxville, Ontario, Canada Joy och hennes syskon. Åtta veckor senare landade Joysan och  syster Mira på Kastrups flygfält   Den första tiden bodde Joy tillsammans med sin syster  hos Joe och Susanne på kennel Sungold. De kanadensiska systrarna kallades  Piff och Puff för de liknade ekorrar; små ,mörka, nyfikna och full fart. 
För oss var det BINGO!  Joy har gett mig så mycket och lärt mig vad attityd innebär. Vid 13 års ålder är hon fortfarande "still going strong" och leker varje dag med Liv och Aksla.  Hon har många barn och barnbarn som fortsätter i hennes tass-spår.
28/1  Nu är Nessi  parad första gången, så nu är det bara att vänta och se.
25/1 Jippiii!! Svar på Cobras röntgen HD/A och ED 0. Äntligen!!  Tack AC för att du hållit vår gemensamma tjej i så bra trim. Överlycklig förtillfället nu får vi en fortsättning på Bliss.
17/1 I går var AC och röntgade Cobra HD och ED hos vet. Audell. Nu är det bara att vänta och se vad de säger i den stora organisationen i den stora staden.
15/1 V Åge Mjödvitner, Whip, med matte Catrine har i dag tävlat i elitlydnad, fått ett förstapris och kan nu tituleras NLch.  Ett bamsegrattis från oss. Ni är bara sååå...
14/1  Nessi har börjat löpa i dag så det blir förhoppningsvis  parning nån gång vecka 4